Brander techniek

De beste brander voor elke situatie
De Vitotherm brander maken en ontwikkelen wij in eigen huis. Hierdoor zijn we zeer flexibel en hiervandaan komt onze grootste kracht. Bij ons kiest u niet de brander die u nodig heeft uit een boekje, wij maken de brander op maat voor elke situatie. De basis van elke brander die wij produceren ligt bij onze unieke Low Nox verbrandingsinrichting. Vitotherm maakt al sinds 1990 Low Nox branders en wij durven te zeggen dat wij de beste Low Nox brander ter wereld bouwen. In combinatie met een zeer goed controleerbare verbranding garanderen wij ook een schone en zuinige verbranding.

Ontworpen voor onze klanten
Bij het ontwerpen van onze branders letten we niet alleen op de techniek maar ook op het gebruiksgemak en een eenvoudige installatie. Voor de installateur proberen wij zo ver mogelijk mee te denken om installatie in het veld eenvoudig te houden en een verlengstuk te zijn. De gebruiker kan rekenen op een zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijk brander die weinig onderhoud nodig heeft. Ook is de brander service vriendelijk zodat onderhoud snel en goed is uit te voeren. Wij bieden branders aan voor aardgas, LPG, biogas, HBO(dual fuel mogelijk) in de volgende range:

De snelste in bedrijf stelling
Onze branders worden voor transport uitvoerig getest. Daardoor weten we zeker dat iedere brander 100% funtioneert voordat deze op transport gaat. Dit maakt de tijd die nodig is voor inbedrijfstelling korter. Daarnaast kunnen we de brander ook uitbreid met Vitopack. Dat zorgt niet alleen voor een nog kortere in bedrijfstelling, maar neemt ook de installateur dagen werk uit handen. Een inbedrijfstelling binnen één dag is bij Vitotherm de gewoonste zaak van de wereld.

Gastechnische besparingen

Op het gebied van energiebesparing kunnen wij u uitstekend van dienst zijn. Hierbij moet u niet alleen denken aan besparing op het gasverbruik, maar ook de besparing op uw elektriciteitsverbruik.

Onze brander is uitgerust met een verbrandingsinrichting van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Met deze verbrandingsinrichting is het mogelijk een schone verbranding te kunnen garanderen bij een zeer laag O2 percentage. Door deze zeer lage O2 waarde kan een grote rendementsverbetering worden bewerkstelligd. Wanneer de brander wordt uitgerust met een Lamtec O2-CO regeling kan deze op een nog lager O2 percentage functioneren. De zelflerende O2-CO regeling gaat het O2 gehalte reduceren tot op het punt waar CO ontstaat in de verbranding. De Lamtec O2-CO regeling is zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Het is één van de weinige beschikbare systemen waarbij het regelen op de CO grens mogelijk is.

Elektrotechnische besparingen
Al onze branders zijn uitgerust met een ventilatormotor uit de hoogrendementsklasse IE2. Maar op aanvraag kunnen ook IE3 of zelfs IE4 motoren worden toegepast. Daarbij wordt elke brander uitgevoerd met een frequentieregelaar om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. De frequentieregelaar regelt het ventilator vermogen afhankelijk van het gevraagde vermogen.

Ombouw naar low NOx
Wanneer uw huidige brander installatie niet voldoet aan de wettelijke eisen of aan uw wensen (bv. bij gebruikmaking van CO2 bemesting van uw gewas) , kan Vitotherm uw huidige verbrandingsinrichting vervangen voor een Low-NOx uitvoering volgens de laatste technieken. Dit geldt niet alleen voor Vitotherm branders maar ook voor branders van een ander fabricaat. Wij zijn uitgerust met een eigen engineering- en productieafdeling en kunnen een verbrandingsinrichting ontwerpen / produceren welke past bij uw installatie. De te behalen NOx zijn afhankelijk van de vuurhaard afmetingen en uitvoering.

Stoomtechniek
Onze brander wordt altijd geleverd met een separaat schakelpaneel. Desgewenst kan deze uitgebreid worden met regelingen en beveiligingen van uw stoom installatie. Voorbeelden hiervan zijn; niveaubeveiligingen, niveauregelingen, geleidbaarheidsmeting enz. Ook kunnen er klant specifieke schakelingen worden toegevoegd in het paneel. Deze worden in het ontwerp van het elektrisch schema meegenomen en ter goedkeuring aangeboden aan de klant. Na goedkeuring wordt de apparatuur en schakelingen ingebouwd in de schakelpanelen.

Rookgasrecircluatie
Bij sommige installaties zijn de vuurhaard afmetingen zo ongunstig dat met alleen het toepassen van de Low-NOx verbrandingsinrichting alleen niet het gewenste resultaat zal worden behaald. Voor deze installaties hebben wij ook een oplossing, dit is het toepassen van rookgas recirculatie. De rookgassen worden namelijk niet zoals gebruikelijk met de verbrandingslucht gemengd, maar pas in de vuurhaard. Dit heeft als voordeel dat niet de complete brander in contact komt met de vochtige rookgassen. Dit is zeer bevorderlijk voor de levensduur van de installatie.

Door het toepassen van deze techniek is het mogelijk om op alle keteltypes de NOx eis van <70 mg/m³ te behalen. Dit is de norm waar alle brander installaties in Nederland aan moeten voldoen in 2017.