skip to Main Content

Field Service Engineers/SCIOS inspectors

Ben jij die klantgerichte technicus met passie voor echte brandertechniek? Praat eens met Vitotherm.

 

Als Field Service Engineer bezoek je dagelijks onze klanten. De werkzaamheden zijn enorm afwisselend; de ene dag ben je bezig met regulier onderhoud, een storing of een periodieke SCIOS-inspectie op een installatie in jouw regio, de volgende 3 dagen werk je als voorman met een klein team (E,I&W) tijdens de turn-key ombouw van bestaande ketelinstallatie bij een tuinder in het Westland en daarna bereid je je voor op een 6-daagse reis naar Mexico voor de inbedrijfstelling van 2 nieuwe Vitotherm dual-fuel Low NOx branders. Tussen deze klussen door vind je genoeg tijd voor je privéleven want die balans vindt Vitotherm belangrijk. Je hebt daarom ook gekozen voor een 4-daagse werkweek.

 

Je start met een breed opleidingstraject van 3 tot 9 maanden (afhankelijk van kennis en ervaring). Je leert intern, reist met ervaren collega’s maar verricht ook al vrij snel zelfstandig reguliere onderhouds-werkzaamheden en los je in Nederland storingen op aan onze brander installaties. Na deze periode kies je voor verdere verdieping in bijvoorbeeld een van de volgende specialisaties:

 • EBI-inspecteur (SCIOS scope 1,2,3,5,6,7): inspectie en onderhoud van stookinstallaties.
 • Retrofit engineer: het vervangen van verouderde brander installaties inclusief gastraat, paneel etc.
 • Commisioning engineer: Het in bedrijf stellen van Vitotherm installaties wereldwijd.

 

Wat breng je mee om succesvol te zijn?

 • MTS+ E/I werk- & denkniveau wellicht reeds met enige kennis van gas-/verwarmingstechniek en besturingen. Je hebt bijvoorbeeld al ervaring met atmosferische branders maar bent ambitieus en geïnteresseerd in “het grotere werk”.
 • Affiniteit met WTB voor het kunnen sleutelen aan de installaties.
 • Je acteert zelfstandig, klant- en resultaatgericht.
 • Je bezit reeds het VCA Basis of VCA-VOL certificaat.
 • Je bent vertrouwd met het lezen van eenvoudige elektrische schema’s;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent ook bereid storingsdiensten te draaien;
 • Je wilt investeren in jezelf door het volgen van opleidingen (liefst al in het bezit van PO en of PI);
 • Je bent eventueel bereid om 10%-30% van de tijd ingezet te worden in het buitenland voor periodes van 5 tot 15 dagen waarin je ook in de rol van supervisor werkzaamheden op locatie coördineert;

 

Wat biedt Vitotherm?

Je komt te werken in een team van zo’n 35 gedreven professionals met een passie voor brander-technologie. Jouw nieuwe collega’s blinken uit in samenwerken en dat verwachten we ook van jou. Want niet enkel ons product maakt ons succesvol; jouw persoonlijk contact, servicegerichtheid, slagvaardigheid en goede manieren zijn bepalend voor de relatie met onze klanten. Betrokkenheid, wederzijds respect, verantwoordelijkheidsgevoel en een open sfeer zijn kenmerkend voor de onderlinge verhoudingen binnen ons uniek bedrijf.

Als jij die professional wil worden in (internationale) brandertechniek praten we graag met je over ons goede pakket van primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden. Interesse? Stuur een mailtje naar onze servicemanager Jan van Oers via jvoers@vitotherm.nl of bel 015-3694757.

Back To Top
Translate »