skip to Main Content
Aardgas besparen

Aardgas besparen met uw stook / stoom ketel installatie is altijd belangrijk geweest maar vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Vitotherm haar focus ligt op de totale kosten van het product zo laag mogelijk houden tijdens de complete levensduur. Elke kuub gas die bespaard kan worden levert de gehele levensduur rendement op.

De gasbesparingen die met het product tijdens de levens duur worden behaald bepalen het uiteindelijke succes. Omdat de brandstofkosten nu eenmaal het grootste deel zijn van de totale kosten van een stoomketel is het meest efficiënte product natuurlijk het beste om aan te schaffen.

Vitotherm heeft de afgelopen jaren zijn branders (verbrandingsinrichting) ge-engineerd naar een zo efficiënt mogelijke brander. Deze zijn door de jaren heen al geproduceerd met een elektronische gas lucht verhouding regeling die (ook later) uitgebreid kan worden met een O2/CO regeling. Verbranding technisch is de brander zo ge-engineerd dat deze het maximale uit de verbranding weet te halen en dus een zo groot mogelijke verbranding rendement weet te verkrijgen. De verbrandingscijfers zijn aangetoond bij velen projecten “in combinatie met onze brander” tussen >0,3 – <1% zuurstof overmaat. In de meeste gevallen levert dit u dus een besparing op van 2-3% op uw gasverbruik met de seizoen / weersinvloeden meegerekend.

Natuurlijk zijn er ook naast deze mogelijk vele malen meer mogelijkheden met uw stoominstallatie die u een besparing van het gas / energie verbruik kunnen opleveren. Vitotherm kan u hierover adviseren. Heeft u dus nog een gedateerde brander die cruciaal is voor uw productie, neem dan contact op met Ed Roeleveld om gezamenlijk te kijken hoeveel er te besparen is.

Heeft u misschien andere mogelijkheden tot alternatieve brandstoffen zoals bijvoorbeeld BIO-methaan of waterstof, ook hierin kan Vitotherm u ondersteunen.

 

Back To Top
Translate »