skip to Main Content
Inebdrijfstellen op afstand

Vitotherm voltooit in China weer een inbedrijfstelling op afstand.

Het “remote commissioning” concept van Vitotherm heeft zijn waarde in China opnieuw bewezen. Dit keer voor het 40.000m2 tellende rozen-project ‘Linxia Baiyi’ voor opdrachtgever BOM en haar Chinese partner AiBiDa.

Senior commissioning engineer John Duijnisveld raakt inmiddels gewend aan het inbedrijfstellen van een Vitotherm brander vanuit het nieuwe pand in Bleiswijk en is enthousiast over deze nieuwe vorm van dienstverlening: “Het uitvoeren van een inbedrijfstelling op locatie is altijd kostbaar voor onze klanten mede door de reis- en verblijfkosten. Daarnaast zijn het reismoment alsook de reisduur vaak onzeker omdat externe factoren tijdens de bouw kunnen leiden tot vertraging en/of wachttijd tijdens uitvoering. In dit project is een compliment aan de lokale technici van AiBiDa zeker op zijn plaats want het installatiewerk van de Vitotherm brander en de TK-Topboiler was erg goed voorbereid waardoor de volledige inbedrijfstelling op afstand eigenlijk in twee sessie van ieder 4 uur succesvol kon worden gerealiseerd.”

Service manager Jan van Oers vertelt trots dat de sterk vereenvoudigde installatie op locatie door introductie van het Vitopack concept (prefab installatie van bekabeling en onderdelen van gasstraat, gasleidingadapter, vlinderklep,  bedieningspaneel en frequentieaandrijving) heeft bijgedragen tot realisatie van dit “remote commissioning” concept samen met de speciaal ontwikkelde “commissioning suitcase”: een koffer die voor inbedrijfstelling naar de locatie wordt verzonden met daarin oa. een  TESTO rookgas analyzer, een op afstand te besturen “rugged” laptop en een Iristick Industrial smartglass bril voor optimale communicatie met de lokale technici tijdens uitvoering van de inbedrijfstelling

Het concept “inbedrijfstellen op afstand” werd tijdens de corona crisis primair uit noodzaak ontwikkeld maar heeft na meerdere succesvolle inbedrijfstellingen in onder andere Brazilië, Tunesië en China inmiddels haar meerwaarde voor Vitotherm klanten bewezen en zal naast de reguliere dienstverlening van Vitotherm dan ook zeker beschikbaar blijven. Neem voor nadere informatie contact op met Vitotherm.

 

Back To Top
Translate »